Recensie: Lily Frank – #ikdatethuis

Uitgeverij Dutch venture publishing bedankt voor het vertrouwen
Flaptekst:

 

Het valt niet mee om je liefdesleven weer op te pakken als je hart aan diggelen is gegooid. En het valt al helemaal niet mee om te daten als je door een intelligente lockdown aan huis bent gekluisterd!

Samyra is het zat om te kniezen om een ex die haar gedumpt heeft. Ze is 24 jaar en heeft een leuke baan bij het theater, maar mist desondanks iemand in haar leven. Net als ze besloten heeft om weer te gaan daten, gooit het coronavirus roet in het eten. Toch geeft Samyra de moed niet op. Met alle online datingmogelijkheden moet ze vast ook thuis kunnen daten, mits haar irritante buurman het niet steeds verpest voor haar. Alles is in ieder geval beter dan accepteren dat haar ex Sander groot
gelijk had dat hij haar verliet…

Mijn mening:

Door de titel en de achterflap wat ik voorbij had zien komen, was ik heel erg benieuwd naar het boek. Feelgood is 1 van de genres wat ik de laatste veel lees en wat ook 1 van mijn favoriete genres is. Lily Frank heeft een hele fijne vlotte schrijfstijl waardoor ik snel door het boek heen was.

Het verhaal bevat een lekkere doses humor en voor veel mensen waarschijnlijk herkenbare stukjes uit het online dating. Voor mij zaten er ook herkenbare dingen in, en heb ik zelf ook mijn vriend tijdens de corona periode ontmoet en hebben wij er ook onze draai aan moeten geven haha.

Ook vond ik het heel mooi dat er een beetje achtergrond informatie komt over de voedselbank, om deze stichting toch wat aandacht te geven. Dit was voor mij prima in balans met het verhaal.

De chemie tussen Samyra en de buurman is in het hele boek te voelen en maakte mij steeds benieuwder. Ik had het boek ook vrij snel uit omdat het mij bleef aantrekken.

#ikdatethuis komt op mijn lijstje van 1 van mijn favoriete verhalen van 2021.

Cijfer: 5/5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *