Recensie: Jacodine van de Velde – Bagels en een bakkie troost

Titel: Bagels en een bakkie troost
Auteur: Jacodine van de Velde
Bindwijze: Paperback
Blz: 300
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Flaptekst:
Lange tijd heeft Marit iedereen uit haar omgeving, maar vooral zichzelf, voorgehouden dat ze perfect gelukkig is als vrijgezel en het prima redt in haar eentje. Ze heeft genoeg levenservaring opgedaan om te weten dat ze geen relatie wil en is gewend voor zichzelf te zorgen. Trouwens, ze heeft haar handen vol sinds ze vier jaar geleden na het overlijden van haar ouders hun zaak én de opvoeding van haar inmiddels zeventienjarige broer Manuel heeft overgenomen.

Toch voelt ze zich de laatste tijd rusteloos en begint ze aan van alles te twijfelen. Doet ze het wel goed met Manuel? Wat wil ze verder met haar leven?

Wanneer ze tijdens een avondje stappen dan ook nog eens wordt geconfronteerd met haar ex, besluit ze meer nodig te hebben dan het gebruikelijke bakkie troost dat ze normaal gesproken in haar Bagels & Beans vestiging aan haar klanten serveert. Gelukkig vindt ze een tequilamaatje. Alleen blijkt hij het uiteindelijk niet gemakkelijker te maken voor haar…

Mijn mening:
Wat was ik blij toen ik las dat er een vervolg kwam op Zwarte koffie, Macchiato en takkenthee. En dit boek heeft me zeker niet teleurgesteld. In 1 dag had ik dan ook het boek uitgelezen.

Bagels en een bakkie troost is een echte feelgood, die heerlijk wegleest. Marit, de beste vriendin van Sara (hoofdpersoon uit deel 1) volgen we in dit deel. Jacodine zorgt er in haar boeken voor dat je de karakters echt begint te kennen. Macchiato man komt ook in dit deel weer langs, en dat blijft een leuke mannelijk personage, ondanks dat je niet veel weet over zijn achtergrond.

In deel 1 kwam er peuterpraat voorbij, waarbij je in dit deel puberpraat hebt. Wat het boek wel weer uniek maakt. Stiekem hoop ik dat er een vervolg gaat komen en dat dit een langere serie gaat worden.

Cijfer: 5/5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *