Emmy van Ruijven – Vloek van vuur en schaduw

Titel:  Vloek van vuur en schaduw
Auteur: Emmy van Ruijven
Uitgeverij: 
Dutch Venture Publishing
Bindwijze: Hardcover/Epub
Prijs: 
€18,95/€5,99
ISBN: 
9789493265431
https://www.bol.com/nl/nl/f/vloek-van-vuur-en-schaduw/9300000131510553/

Flaptekst:
Maire kan haar geluk niet op: ze heeft een beurs gekregen voor een kostschool in Schotland en staat op het punt om op avontuur te gaan. Even geen pestkoppen om haar heen of herinneringen die haar kunnen plagen, maar een nieuw begin. In de Schotse Hooglanden maakt ze al snel nieuwe vrienden. Zij blijken er een wel heel bijzondere hobby op na te houden: ze zijn namelijk lid van een heksencoven. Ze slepen Maire maar al te graag mee naar hun magische avonden, waarop ze de maan vereren en de seizoenen vieren. In eerste instantie vindt Maire dit heel erg spannend en leuk… totdat er iets mis gaat. Haar vriendinnen weten het zeker: de heksen van Taigh Cloiche zijn vervloekt.

Mijn mening:
De cover van dit boek in combinatie met de flaptekst maakten mij heel nieuwsgierig naar Vloek van vuur en schaduw. Emmy van Ruijven heeft een schrijfwijze waar je snel in zit en het is heel prettig dat veel karakter goed voorgesteld worden. Dit maakt dat ik gelijk eigenlijk in het boek zat en het gevoel had dat ik met de hoofdpersonen mee kon leven.

Ik weet zelf eigenlijk niks over hekserij, en heb hier nog nooit overgelezen. Maar voor mensen die nog niks weten over hekserij is dit een boek die goed te volgen is. Bepaalde dingen worden ook uitgelegd en ik kon mij dingen goed inbeelden.

Aan het begin van het boek wordt Maire geïntroduceerd en naar mate het boek vordert komen er meer personen bij. Door het boek heen komen er spannende gebeurtenissen en er was voor mij eigenlijk niks wat voor de hand liggend was. Ik kon dan ook moeilijk het boek wegleggen eigenlijk. Soms droomde ik dan ook zelf dat ik op een kostschool zou zitten in Schotland.

Vloek van vuur en schaduw is een boek die ik aanraad voor mensen die houden van young adult/fantasy. En het is ook zeker toegankelijk voor de jongere lezer vanaf ongeveer 15 jaar.

Eindcijfer: 4/5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *