Blogtour Spells

Titel: Spells
Auteur: Aprilynne Pike
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Bindwijze: Paperback/Epub/Kobo Plus
Prijs: €18,95/€4,99
ISBN:9789493265288
https://www.bol.com/nl/nl/p/wings-serie-2-spells/9300000110365337/?s2a=#productTitle

Flaptekst: Laurel komt voor een indringende en hartverscheurende keuze te staan. Laurel heeft haar ware aard als elf geaccepteerd, maar ze is nog niet meteen bereid om haar mensenleven op te geven – en haar vriend David al helemaal niet. Wanneer ze in Avalon ontboden wordt, kan Laurel haar gevoelens voor de aantrekkelijke schildwacht Tamani niet langer ontkennen. Maar Avalon is niet helemaal zoals Laurel het zich voorgesteld had en ook het ontwikkelen van haar magische krachten verloopt moeizaam. Na een inspannende periode probeert Laurel thuis en op school de draad weer op te pakken, maar dat is niet zo vanzelfsprekend. Ze moet een keus maken… een keus die misschien haar hart wel zal breken.

Mijn mening: Dit jaar heb ik vooral uitgekeken naar dit boek doordat ik ook mee had gedaan aan de vorige blogtour. Dit boek is namelijk een onderdeel van een serie met het eerste boek genaamd Wings. Wings vond ik al een geweldig boek, maar dit boek heeft mij ook zeker niet teleurgesteld.


Spells begint gelijk op het moment waarop het eerste deel is geëindigd en moest dan ook in het begin eventjes schakelen. In het 2de hoofdstuk zat ik er dan ook gelijk weer helemaal in. Waar het eerste deel zich vooral afspeelt in de mensenwereld, is er in dit deel ook veel aandacht besteed aan Avalon. Dit is op een originele manier beschreven, waar ik eerst bang was dat het Harry Potter achtig zou zijn, is dit totaal niet zo. Van mij had het nog wel wat langer mogen afspelen in Avalon, maar de mensenwereld had Laurel weer nodig.

Zodra ze terug kwam in de mensenwereld, begon gelijk weer de tweestrijd tussen David en Tamani. De spanning tussen beide heren is te voelen door het boek heen. Maar voor wie gaat Laurel uiteindelijk kiezen?
Dit wordt gelukkig nog behoorlijk open gelaten en ik kijk dan ook echt uit naar het 3de deel.


Deze serie is een echte aanrader voor wie van YA-boeken houdt én van elfen en andere magische wezens. En ik wil dan ook Jen Minkman (Dutch Venture Publishing) heel erg bedankt dat zij de hele serie opnieuw gaat vertalen inclusief deel 5

De recensie van deel 1 is te vinden:  https://daantjuhsbooks.nl/blogtour/blogtour-aprilynne-pike-wings/
Eindcijfer:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *