Anneke Vos – Volg de vlinder

Titel: Volg de vlinder
Auteur: Anneke Vos
Uitgeverij: De boekenvos
Bindwijze: Epub
Prijs: €2,99
ISBN: 9798215421208
https://www.bol.com/nl/nl/p/volg-de-vlinder/9300000145987134/?bltgh=lbRA5PCs7FTbLTZSDKJHCA.2_6.7.ProductTitle

Flaptekst: In de nabije toekomst van Amerika worden alle agenten streng in de gaten gehouden om ongeoorloofd gedrag te voorkomen. In deze omstandigheden doet agent Jim altijd netjes zijn werk. Als Jim op een dag via social media geassocieerd wordt met iemand die ongewenst gedrag vertoont, wordt hij van straat gehaald om kantoorwerk te doen. Hier raakt hij betrokken bij het verzet tegen deze inbreuk op hun privacy. Maar loopt dit niet uit de hand?

Mijn mening: In volg de vlinder volgen we de agent Jim in de toekomst van Amerika. In het begin merk je dat Jim het nog wel eens is met het huidige systeem. Tot er op een dag iets gebeurd waardoor hij onnodig gestraft wordt, en hij aan het systeem begint te twijfelen.

Anneke Vos heeft dit mooi beschreven in volg de vlinder. Sommige gebeurtenissen lijken wat minder echt doordat alles natuurlijk wat korter beschreven moet worden. Ze sleept je mee in hoe Jim in het verzet is terecht gekomen. Tijdens het boek ben ik wel gaan nadenken over hoe het zou zijn als dit de realiteit gaat worden. Voor een deel zou het ingevoerd mogen worden vanwege het politiegeweld in Amerika.

Volg de vlinder heeft een makkelijke schrijfwijze waardoor je er snel door heen gaat, en het te doen is om hem in een avondje uit te lezen.

Eindcijfer: 3/5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *